Boston Courtyard

An arched garden gate encourages guests to leave behind bustling city life and enter a serene private garden where decorative stone complements organic scenery. The courtyard features a walkway paved with slate and brick, surrounded by thick boxwood shrubs, welcoming visitors and guiding them into this three-tiered domain of tranquility. A classic New England entry door, complete with a brass doorknocker and antique reproduction light, flanks the left side of the second tier. This, along with windows, is actually a faux façade to finish the large blank brick wall that was part of a 1970s-era addition. The third and final level of the courtyard offers ample dining space on a slate patio finished with a brick border. What appears to be a servants’ entry, with a classic door and window with flower box, is in fact a potting shed. Contractors painstakingly searched for bricks to match the existing wall and slate for the roof, again giving the illusion it was part of the original design.

Share this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestShare on Google+Email this to someone